De la A la Z despre Warren Buffett

Bogdan CAPRARU

Daca doresti o carte despre una dintre legendele de pe piata de capital, “Warren Buffett despre aproape orice” este cea mai potrivita lectura in acest sens! Se apropie perioada concediilor si de fiecare data cand ne facem bagajele ne strecuram si o carte cu care sa ne delectam in timpul petrecut in vacanta, la munte sau la mare. Asa ca, daca mai ai loc in bagaje, o poti strecura cu incredere pe aceasta si nu vei regreta!

Cartea aparuta in Romania sub egida editurii Litera in colectia CEO MUST READ este o biografie editata intr-un mod inedit de catre Carol J. Loomis redactor al revistei Fortune. Aceasta cuprinde o perioada de 46 de ani – o cincime din istoria SUA, cum ii place lui Buffett sa spuna. De ce e o biografie inedita? Pentru ca ea aduna o colectie de article de presa scrise de-a lungul timpului de catre Loomis si alti 40 de ziaristi de la revista Fortune. E o biografie scrisa in timp real care ne aduce in prim plan viata si cariera “oracolului din Omaha”. Practic vedem ascensiunea unuia dintre cei mai straluciti investitori de pe piata de capital. Cartea abordeaza nu doar ipostaza de investitor si om de afaceri a lui Buffett, ci si cea de filantrop din ultimii ani. Nefiind adeptul “mostenirilor colosale” Buffett si-a planificat averea catre opere de caritate. Astfel, avem ocazia sa cunosatem Buffett – omul, investitorul si filantropul. De asemenea, dincolo de profilul de lucrare biografica al cartii, o putem considera si un veritabil ghid de investitii pe piata de capital, tinand cont de faptul ca vom gasi intre copertile ei amanunte despre labirintul gandirii unuia dintre cei mai faimosi investitori pe care i-a cunoscut pietele financiare.

Cartea este impartita pe mai multe capitole, structurate pe momentele cele mai importante din viata si cariera lui Buffett: Buffett si societatea de capital Cities/ABC; Buffett si Salomon; Buffett si Coca-Cola; Buffett si Gates etc. Titlurile articolelor sunt incitante, formulate intr-un stil jurnalistic de inalta clasa, trezind foamea de lectura a cititorului.

Carol J. Loomis este redactor colaborator la revista Fortune, unde lucreaza din 1954. Cariera sa a fost marcata de calitatea de expert in ce il priveste pe Warren Buffett. Din 1977 este redactorul scrisorii anuale a acestuia catre actionarii Berkshire Hathaway. A primit, printre altele, premiul Gerald Loeb pentru jurnalism de afaceri si primul premiu Henry Luce acordat de Time Inc.

Grija mare! Lucrarea are 550 de pagini! Recomandam lectura cu moderatie a acestei carti pe pracursul concediului, fara excese, si combinata cu activitatile recreative specifice vacantelor! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *