6 idei de business pentru 2019

Nu exista retete de succes in deschiderea unei afaceri si nu e deloc simplu sa incepi o afacere de succes.

Dar este foarte important sa te orientezi spre domeniile care vand cel mai bine, mai ales intre-un context in care multe start-up-uri se inchid inca din primul an de activitate. Trebuie sa fii constient insa ca faptul ca altii se descurca de minune in anumite domenii nu-ti garanteaza si tie succesul, asa ca e vital sa ramai mereu contectat si deschis la schimbari si solutii noi.

Iata cateva idei de afaceri profitabile care se prefigureaza pentru 2019: 

1. IT & servicii software

Intr-o industre care “zbarnaie”, ai multe sanse sa pornesti o afacere profitabila ca programator, web si graphic designer sau ca inginer software. Industria software este una dintre cele mai profitabile in Romania, care reprezinta in continuare una dintre cele mai bune piete in acest sens din Uniunea Europeana.   
  
2. Cafenea

Aceasta este considerata cel mai bun businees din industria ospitalitatii. Astazi, oamenii frecventeaza cafenelele intr-un numar tot mai mare, ele reprezentand o metoda mai placuta de socializare si o alternativa mai ieftina la marile restaurante.

2. Magazin de fresh-uri

O alta idee de afacere care poate fi de succes, adresata numarului tot mai mare de oameni care cauta un stil de viata sanatos. Ea poate fi cu atat mai profitabila cu cat se afla intr-o zona cu cladiri de birouri.

3. Contabilitate

Pentru ca banii fac pamantul sa se invarta si avem nevoie de oameni care sa ne ajute sa-i gestionam si sa-i inmultim, domeniul financiar-contabil va fi mereu important si foarte cautat. O firma de contabilitate nu are nevoie de investitii mari si poate porni cu circa trei angajati, existand posibilitatea unei educatii continue in domeniu, prin traininguri si certificari.

4. Business cu micro-vehicule electrice

In ultima vreme, vedem tot mai multe scutere, trotinete si skateboard-uri electrice in peisajul nostru urban sufocat de trafic. Mirco-mobilitatea este una dintre afacerile viitorului, fiind preconizata o crestere mare in acest sector in viitorul apropiat. Desi productia micro-vehiculelor electrice este profitabila, o idee mai buna de business o poate reprezenta inchirierea lor, pentru ca investitiile sunt mult mai mici. 

5. Servicii la domiciliu

Aici au de castigat in primul rand oamenii cu competente tehnice, de la mecanici si electricieni care pot repara masini sau dispozitive electronice, la cei care pot oferi suport IT direct la domiciliul clientilor. E vorba de afaceri care pot fi demarate cu sume mici, dar care pot aduce, in timp, profituri mari.

6. Cultivarea ciupercilor Champignon

Pentru aceasta afacere nu aveti nevoie decat de o magazie, un grajd scos din uz, un balcon inchis sau o incapere de care nu mai aveti nevoie pentru a indeplini conditia cea mai importanta. Deprinderea tehnologiei de cultivare si infiintarea unui sistem de desfacere a produselor necesita investitii mici. Pentru cresterea unei afaceri profitabile si mai multe resurse profesionale de dezvoltare acceseaza https://portalmanagement.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *