Fitch imbunatateste ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit ratingul de viabilitate acordat Garanti Bank Romania, de la “b” la “b+”. Decizia reflecta optimizarea capacitatii de finantare a Garanti Bank (o crestere a volumului depozitelor), un solid profit brut operational inainte de provizioane, precum si ameliorarea perspectivelor de crestere a economiei la nivel local.

“Strategia Garanti Bank este de a-si continua cresterea sustenabila pe termen lung, iar imbunatatirea ratingului de viabilitate, acordat de Fitch, confirma faptul ca suntem pe drumul cel bun”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania. Fitch a mentinut neschimbat nivelul celorlalte ratinguri acordate Garanti Bank Romania: cel pentru datorii pe termen lung la “BB+”, cu perspectiva pozitiva, cel pentru datorii pe termen scurt la “B”, cu perspectiva pozitiva, si cel de sprijin la “3”, cu perspectiva pozitiva.

Perspectiva pozitiva acordata ratingurilor Garanti Romania reflecta perspectiva pozitiva a ratingurilor bancii mama, Turkiye Garanti Bankasi (TGB), care la randul lor reflecta anuntul facut de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), in noiembrie 2014, privind majorarea participatiei sale in TGB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *