10 motive ca sa fii liber-profesionist

Marcus Victor Grant

liber-profesionist in consultanta si training

Am publicat, de-a lungul timpului, articole despre a fi liber-profesionist, intre care aici si aici sunt niste consideratii pe marginea lucrurilor pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a te aventura in asa ceva. Iata, insa, cateva avantaje pentru care multi din cei care sunt angajati ravnesc la statutul de liber-profesionist.

  1. Flexibilitatea programului. Tu iti stabilesti orele intre care esti disponibil pentru clienti, iar de obicei asta inseamna cam tot timpul, dar de asemenea inseamna ca nu ai un program batut in cuie, iar daca ai de plecat din localitate (sau din tara), rezolvat treburi la institutii, participat la sarbatori religioase, etc. in timpul saptamanii, o poti face linistit/a, desigur cu ceva planificare in avans.

  2. Afli cat sunt altii dispusi sa plateasca pentru o ora din timpul tau, care cu siguranta este mai mult decat valoarea pe care ti-o da pentru programul fix un salariu.

Copyright (C) Irina Chirita, 2015

Copyright foto (C) Irina Chirita, 2015

  1. Viata ta va deveni mult mai interesanta prin oamenii pe care ii vei cunoaste si ce-ti vor aduce proiecte si provocari in viata ta. Practic, tu iti stabilesti cercul social, cu cine, cat, cum si de ce iti petreci timpul. Poti accepta sau refuza clienti, colaboratori, furnizori.

  2. Tu faci regulile, iar clientii te platesc ca sa le urmeze. Nu esti obligat sa suporti prostiile nimanui. Rezultatele muncii tale sunt rezultatele standardelor tale.

  3. Nimeni nu te poate da afara. Lucrezi pentru tine si pentru clientii tai cat poti si cat vrei.

  4. Afli cat de bine stai cu moralul si cu increderea in tine atunci cand vezi ca incasarile fluctueaza de la luna la luna si iti antrenezi determinarea in economisire si investitii, deoarece cu siguranta vor fi perioade ale anului in care vei castiga mai putin.

  5. Poti sa descoperi o cu totul alta lume: vezi cat de usor te deplasezi prin oras atunci cand toata lumea e la lucru, te intalnesti cu antreprenori si alti liber-profesionisti care sunt mai liberi in timpul zilelor saptamanii, ai accesul la foarte multe servicii gratuite sau ieftine care sunt disponibile numai luni-vineri intre 9-17.

  6. Incepi sa descoperi cum sambata este cea mai pretioasa zi, daca clientii tai sunt angajati cu salariu fix. Totodata, va deveni, destul de probabil, si cea mai ocupata zi a ta.

  7. Poti, in cele din urma, sa incepi sa-ti pui in practica ce vise ai, si sa-ti folosesti talentele latente.

  8. Te poti ocupa mai usor de familie daca ai copii cu care sa stai acasa.

Acestea toate, impreuna cu disciplina pe care ti-o impui pentru a face lucrurile sa mearga inainte, sunt recompensele pe care le primesti pentru succesul de a fi independent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.