Vitrine frigorifice: Ce avantaje ofera unei afaceri?

Astazi este greu de imaginat un supermarket sau chiar un magazin mic, fara vitrine frigorifice care sa depoziteze alimentele perisabile. Acest lucru este valabil mai ales in timpul sezonului de vara, cand temperatura creste pana la 35 de grade, iar produsele se vor deteriora pur si simplu daca nu sunt pastrate intr-un loc racoros.

Toata lumea cunoaste vitrinele frigorifice, pentru ca acum sunt prezente aproape in orice magazin. In fiecare zi sunt deschise tot mai multe cafenele, magazine, restaurante sau cantine unde sunt integrate vitrinele frigorifice pentru pastrarea unui anumit tip de produse.

Datorita capacitatii de racire a vitrinelor frigorifice, poti fi sigur ca vei cumpara un produs de inalta calitate, care nu este deteriorat din cauza conditiilor de pastrare.

Orice vitrina frigorifica trebuie sa indeplineasca trei caracteristici importante:

  1. Sa maximizeze capacitatea de functionare a sistemului de racire;
  2. Sa asigure, pe termen lung, un consum energetic eficient si economic;
  3. Sa mentina produsele la temperaturi optime pentru satisfactia cumparatorilor.

Exista un numar mare de modele pentru vitrinele frigorifice pe piata. Una dintre caracteristicile lor de baza este functia de racier de care acestea dispun pentru pastrarea alimentelor. Acest criteriu le claseaza in:

  • Vitrine frigorifice cu racirea statica, unde aerul rece este introdus in camera doar intr-o singura directie, iar acolo este distribuit uniform in intreaga structura.
  • Racire dinamica, unde echipamentul este completat cu un ventilator suplimentar, care, de asemenea, atrage aer si il accelereaza in toata camera. Aceasta metoda este destul de populara in zilele noastre.

Vitrinele frigorifice sunt folosite nu numai pentru a depozita bunuri si alimente perisabile, ci si pentru a face vizibile produsele pentru clienti. Acest lucru este foarte important in comert, deoarece clientii trebuie sa vada marfurile inainte de a lua decizia finala de cumparare.

Astfel, unul dintre avantajele de baza oferit de vitrinele frigorifice este acela de a permite clientilor sa vada ce produse sunt depozitate fara a deschide usa aparatului. Deschiderea usii aparatului duce la pierderea de aer rece. Astfel, aparatul trebuie sa lucreze mai mult pentru a mentine temperatura interna. Temperatura interna este buna pentru depozitarea in siguranta a produselor alimentare. Usa de sticla permite vizibilitate deplina pentru produse fara a deschide usa, iar acest lucru reduce semnificativ consumul de energie al aparatului.

Inainte de a cumpara o vitrine frigoricia, este necesar sa definiti clar pentru ce grup de produse o veti folosi. Ai nevoie de o vitrine frigorifica pentru depozitarea alimentelor? Devenind partner Frigotehnics, ai garantia unor rezultate impresionante, iar clientii magazinului tau se vor bucura de produse proaspete, respectand intocmai temperaturile ideale de conservare ale acestora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *