Thermal Energy Forum, la a doua editie 18 februarie 2016, Hotel Intercontinental

The Diplomat-Bucuresti organizeaza a doua editie a Forumului national dedicat energiei termica, organizat sub denumirea generica deThermal Energy Forum 2016“, pe 18 februarie, la Hotel InterContinental Bucuresti.

 Evenimentul este organizat sub patronajul ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie, ANRSC– Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, cu partenerii strategici ARPEE – Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice, COGEN Romania si companiile partenere: Adrem Invest, EY, Veolia, BCR, Bepco si cu sprijinul AMR – Asociatia Municipiilor din Romania, CRE– Centrul Roman al Energiei, ESCO-Asociatia ESCOROM a Societatilor de Servicii Energetice din Romania, Liga Habitat-Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat si World Energy Council.

Perioada de implementare a programului pentru incalzire termica in Romania estimat pentru 2006-2015 constand in diverse investitii in generarea, transportul si distributia de energie termica a fost prelungit pana in 2020. Pana in 2015, doar 95 de milioane de Euro din suma totala alocata initial de 480 de milioane de Euro au fost utilizate pentru a finanta programul. Suma ramasa este destinata finantarii programului intre 2015 si 2020.

Programul continua sa sprijine modernizarea centralelor termice si imbunatatirea serviciilor de alimentare cu energie termica prin punerea in aplicare a politicilor de eficienta energetica. O atentie mai mare a fost in cele din urma acordata dezvoltarii si punerii in aplicare a centralelor electrice de cogenerare.

Prima sectiune a Forumului dedicat energiei termice pentru 2016 aduce in discutie actualizarile privind programul energetic national, cadrul de reglementare pentru productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica, incalzire autonoma versus sistemele centralizate de incalzire (SACET), centralizate, modele de sisteme de putere si de promovare a tehnologiile de inalta eficienta pentru incalzire termica.


A doua sectiune va fi dedicata cogenerarii si termoficarii, alaturi de discutii privind schema de sprijin pentru cogenerare de inalta eficienta, cu prioritate in utilizarea biomasei drept combustibil, promovarea cogenerarii industriale, restructurarea a solutiilor existente sistemelor termice prin concesiune, modalitati de finantare a noilor proiecte si impactul liberalizarii pietei de gaze naturale si de energie electrica, aprobate impreuna cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

8: 30-9: 00 Welcome coffee, inregistrarea participantilor

9: 00-10: 30 Sesiunea I: politici, strategii, agenti economici (producatori si distribuitori)
Temele de discutie • Politicile nationale privind termice de energie • actualizari ale programului de incalzire termica • cadru de reglementare pentru productia, transportul si distributia de energie termica     • sisteme de incalzire autonoma si sistemele de incalzire centralizate (SACET) • Cladiri de eficienta energetica • Promovarea tehnologiilor cu eficienta ridicata in incalzire termica

10:30-10:50 Q & A

Pauza de cafea 10:50-11:00

11: 10-12: 40 Sesiunea II: cogenerare si incalzire centrala in Romania
Temele de discutie • schema de sprijin pentru cogenerare cu randament ridicat • Prioritate in utilizarea biomasei drept combustibil • Promovarea cogenerarii industriale • Restructurarea solutii de sisteme termice existente, prin concesiune • modalitati de finantare a noi proiecte • Impactul liberalizarii gazelor naturale si energiei electrice

12: 40-13: 00 Q & A
13:00 – 14:00 Pranz si networking

Concluziile acestui eveniment vor fi materializate prin elaborarea unui document oficial, cu sprijinul asociatiei COGEN, care va fi transmis ulterior autoritatilor centrale precum si participantilor la forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *