Start pentru conferintele Afaceri.ro

Prima conferinta Afaceri.ro din 2013, organizata la Camera de Comert si Industrie Suceava pe 19 aprilie, a fost cel mai important eveniment de business din acest an din nordul Moldovei.
“Conferinta a reunit 153 de invitati din lumea afacerilor, din judetele Suceava, Neamt, Botosani si Iasi. Oameni de afaceri cu o bogata experienta au prezentat modalitati originale de a rezolva cele mai presante probleme cu care se confrunta in prezent orice intreprinzator: de la obtinerea unei finantari si pana la gasirea unor noi nise de piata”, a declarat Andreia Andrei, managing director Afaceri.ro.Invitatii au fost placut surprinsi de discursul lui Bogdan Pitigoi – cel mai important dealer auto din zona Moldovei – despre politica sa de “management contra curentului”, care inseamna practic investitii si extindere de activitate pe timp de criza.
“Cand vezi ca afacerile tuturor se contracta, poate tocmai atunci este momentul sa investesti. Este mai usor sa investesti pe timp de criza: furnizorii sunt mai draguti si mai dispusi sa-ti ofere preturi competitive. Vei vedea ca-ti raman bani mai multi si pentru promovare, iarasi o preocupare neglijata pe nedrept in vreme de criza”, a explicat Bogdan Pitigoi.
Alexandru Lazescu, fondatorul retelei Monitorul si fost presedinte al TVR, a vorbit la Conferinta Afaceri.ro despre strategii de pozitionare pe piata si marketing si i-a indemnat pe antreprenori sa-si faca publicitate prin metode noi, de genul aplicatiilor de smartphone.

O prezenta inedita a fost profesorul Augustin Purnus, care a explicat audientei cum se calculeaza riscurile intr-un business. “Aceste calcule sunt esentiale pentru managementul tendintelor. Acesta ne permite sa intervenim din timp pentru a redresa o situatie, inainte ca lucrurile s-o ia razna”, a subliniat Augustin Purnus.
Paul Savin, CEO Konsent, a explicat participantilor care sunt provocarile si care ar fi solutiile in implementarea proiectelor cu finantare europeana in 2013.
Ionut Tata, fondatorul firmei de consultanta Iceberg, a surprins audienta cu o declaratie referitoare la potentialii finantatori. “Eu stiu minim 5 fonduri de investitii care nu gasesc firme in care sa-si plaseze banii. Este o situatie ciudata, in care firmele cauta finantatori si invers, dar nu se gasesc unii pe altii”, a subliniat Tata, aratand ca putine firme propun investitorilor planuri de afaceri viabile.
Tarquinius Stamate, manager la Autonom Rent-a-car, a evidentiat valoarea echipei, invatarea continua si capitalul uman ca si factori cheie pentru a-ti creste afacerea cu 80% pe timp de criza.
A fost prezent la conferinta Afaceri.ro si secretarul de stat Dan Enache, care a anuntat ca Ministerul Economiei va demara in cursul acestui an un program de sprijin pentru dezvoltatorii de incubatoare de afaceri.
Spre finalul conferintei, invitatii s-au bucurat de cadourile oferite in cadrul tombolei de catre Spider Management Technologies Romania.
Nu in ultimul rand, invitatii au experimentat in premiera “jocurile de networking”, prin care au avut prilejul sa se cunoasca personal si sa stabileasca noi contacte de afaceri.
Organizatorii au multumit partenerilor evenimentului – Spider Management Technologies Romania, Volksbank, Tester Iasi, Autonom Rent-A-Car, Wiron, All.Biz, – precum si Camerei de Comert si Industrie Suceava, pentru gazduire si implicare in reusita actiunii.
Conferinta Afaceri.ro a avut drept parteneri media pe Finantare.ro, Managementul-Proiectelor.ro, Asigurari.ro, Plandeafacere.ro, Meteo.ro, News-Bucovina.ro, Bucovina TV, Viva FM, Impact FM, Crai Nou, Monitorul de Neamt si Monitorul de Suceava.
Seria Conferintelor Afaceri.ro va continua. “Evenimentele de pe agenda imediata se vor desfasura la Iasi in 24 mai si la Craiova in 31 mai. Luna mai va fi dedicata dezbaterilor pe tema exportului, internationalizarii afacerilor si marketingului modern. Sunt asteptati intreprinzatorii si profesionistii care doresc sa utilizeze avantajele apartenentei la Piata Unica Europeana, care doresc sa profite de pietele globalizate, care sunt interesati consolidarea brandului propriu”, a adaugat Andreia Andrei, managing director Afaceri.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.