ROMANIAN ENERGY EFFICIENCY SUMMIT 2015

The Diplomat-Bucharest organizeaza ROMANIAN ENERGY EFFICIENCY SUMMIT 2015 in data de 12 iunie 2015 la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, avand ca tema de discutie prevederile Legii Eficientei Energetice si modul in care acestea se regasesc in practica Planului National de Actiune pentru Eficienta Energetica.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, avand ca partener strategic ARPEE-Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice si companiile partenere CEZ, Nalco, Tuca Zbarcea si Asociatii, avand ca partener Energy Serv, cu suportul ESCOROM si World Energy Council.

Politica nationala in domeniul eficientei energetice are ca scop atingerea obiectivului national de crestere a eficientei energetice, pana in anul 2020, stabilindu-se o tinta nationala de reducere a consumului de energie cu 19%. De asemenea, adoptarea masurilor de politica de eficienta energetica incepand cu ianuarie 2014 au ca obiectiv obtinerea unor economii anuale de 1,5% din volumul vanzarilor anuale de energie catre consumatorii finali.

In acest sens, sesiunile de discutii din cadrul evenimentului propus are in vedere modul in care sunt transpuse in realitate prevederile Legii eficientei energetice si implicatiile asupra operatiunilor din lantul energetic: resurse primare, producatori, distribuitori, furnizori, transportatori si consumatori finali.

Obiectivul dezbaterii, asumat de asemenea in politica nationala energetica se refera in principal la masurile de eliminare a barierelor in calea promovarii eficientei energetice si promovarea mecanismelor de eficienta energetica si a instrumentelor financiare pentru economia de energie.

AUTORITATI si VORBITORI CONFIRMATI

 

Iulian Iancu
Committee for Industries and Services – Chairperson,
Chamber of Deputies
Elena Popescu General Director of the Energy and Environment Direction,
Ministry of Energy and SMEs
Emil Calota
Vice President
ANRE
Gerard Verdebout
President
ARPEE
Valeriu Binig
Partner,
E&Y
Daniel Radut
Head of Energy Services,
CEZ Romania
Sebastian Radocea
Partner,
Tuca, Zbarcea & Asociatii
Catalin Dragostin
Director

Energy Serv

 

TRANSPUNERI IN PRACTICA A LEGII EFICIENTEI ENERGETICE: EVOLUTII SI PROVOCARI

  • Structuri si mecanisme de finantare: Fondul national de eficienta energetica, fonduri structurale
  • Dezvoltarea de competente in domeniul eficientei energetice: formarea auditorilor energetici si implementarea auditurilor energetice independente; obligatii de auditare
  • Standardizare si normare a eficientei energetice, inclusiv pentru cladiri si vehicule

SUBIECTE DE DEZBATERE

 Cadrul contractual de eficienta energetica

  • Implementarea managementui energetic cu privire la: noi tehnologii, sisteme de gestiune, masurare, evaluare si previzionare a consumurilor energetice, etichetare energetica
  • Utilizarea surselor regenerabile de energie cu reducerea impactului asupra mediului al activitatilor industriale si de producere, transport, distributie si consum energetic

 

The Diplomat-Bucharest invita la masa discutiilor pe reprezentantii autoritatilor de reglementare in domeniul energetic alaturi de producatori, furnizori, transportatori si consumatori in domeniul energetic pentru un dialog deschis pe tema strategiei nationale de eficientizare in energie.

 AGENDA

8:30-9:00 Inregistrarea participantilor

9:00-10:30 SESIUNEA I

10:30-10:50 Sesiune de intrebari si raspunsuri

10:50-11:10 Pauza de cafea

11:10-12:40 SESIUNEA II

12:40-13:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

13:00-14:00 Workshop Tuca, Zbarcea & Asociatii – Bariere legale in contractarea serviciilor de eficienta energetic in sectorul public

14:00-15:00 Pauza de networking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *