Reynaers: Dezvoltatorii imobiliari vand mai bine folosind produse de calitate

45% dintre clientii indirecti Reynaers Aluminium Romania, unul dintre liderii europeni pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, sunt dezvoltatori imobiliari, atat pe segmentul office, cat si pe segmentul centrelor comerciale si al proiectelor rezidentiale. Astfel, aproape jumatate din business-ul companiei este generat de proiecte imobiliare, sustinute in cele mai multe cazuri cu fonduri proprii. Aceste proiecte sunt dezvoltate si in contextul cresterii intregii piete imobiliare, tendinta care se resimte din ce in ce mai mult.

Un alt segment important de clienti este reprezentat de companiile mari specializate in confectionarea tamplariei, in procent de 25%, care au tot mai multe proiecte externe. De asemenea, companiile de tamplarile mici genereaza 21% din business-ul Reynaers, iar proiectele arhitectilor si comenzile beneficiarilor directi constituie 9% din cifra de afaceri a companiei.

“In ultimii ani, tendintele ne arata ca piata s-a maturizat, fiind din ce in ce mai educata, la toate nivelurile. Astfel, clientii au inteles ca beneficiile tamplariei premium, dintre care evidentiem garantia de 10 ani, posibilitatile nenumarate de design sau performantele termice ale sistemelor sunt extrem de avantajoase, mai ales in timp. In aceste conditii, trendul nu poate sa fie decat cresterea continua a pietei tamplariei de aluminiu”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Romania.

Legislatia contribuie la cresterea pietei de profil

Potrivit reprezentantilor Reynaers, la maturizarea si, in final, la cresterea pietei locale de profil contribuie intr-un mod semnificativ si actualizarea legislatiei, ale caror cerinte legate de performanta si transferuri termice sunt tot mai ridicate.

“Suntem ajutati foarte mult si de legislatia in domeniu, care practic ne provoaca sa dezvoltam intr-un ritm mai rapid sisteme cu performante termice cat mai ridicate. Spre exemplu, cladirile noi de birouri sunt obligate sa aiba certificate LEED sau BREEAM, iar arhitectii au nevoie de libertate de design tot mai mare pentru realizarea suprafetelor vitrate mari si dimensionarea acestora conform proiectului”, a mai adaugat Daniel Popa.

De toate aceste lucruri piata profita din plin, toate inovatiile tehnologice fiind realizate atat pentru confortul si siguranta beneficiarilor, cat si pentru rentabilitatea pe termen lung a investitiei acestora si optimizarea proceselor de lucru in ceea ce ii priveste pe fabricantii de tamplarie.

Sudul tarii, zona de unde vin cele mai multe comenzi

Din punct de vedere regional, majoritatea proiectelor Reynaers sunt in zona de sud a tarii,  unde se afla si sediul central al Reynaers Romania. De asemenea, in ultimii ani, tot mai multe proiecte derulate in afara tarii si-au adus contributia la cresterea business-ului companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.