Revista presei economice- 7 iunie 2013

Cursul leu-euro a atins maximul anului
Ziarul financiar

Banca Nationala a Romaniei a publicat astazi un curs de referinta de 4,5535 lei/euro, in urcare cu 7,72 bani, atingand cel mai ridicat nivel incepand cu octombrie 2012. Economistul-sef al Bancii Nationale, Valentin Lazea, a afirmat ca deprecierea monedei nationale fata de euro din ultima perioada nu este ingrijoratoare, cauza fiind schimbarea de perceptie a investitorilor, pe fondul negativ din Japonia si SUA.

 

Romania, printre tarile cu cea mai mare pondere a economiei nefiscalizate
Wall Street

Potrivit datelor Comisiei Europene, activitatea economica nefiscalizata are cea mai mare pondere in PIB din UE in Romania (29,1%), echivalent cu aproapre o treime din PIB, fiind una dintre cele mai grave situatii din Uniunea Europeana.

Situatia Romaniei este comparabila cu a altor state est-europene, precum Bulgaria, Ungaria, Polonia sau tarile baltice, dar si cu nivelul economiei nefiscalizate din Grecia.

Romania si-a redus economia subterana cu 4,4 puncte procentuale in ultimii 10 ani, a sasea scadere din UE, pornind insa dintr-o situatie mai grava decat state care au reusit corectii mai importante.

Loredana BaltagĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *