Revista presei economice – 4 februarie 2014

Amanarea accizei va determina blocarea investitiilor
Capital

Pierderea de venituri bugetare ca urmare a amanarii supraaccizei la carburanti va trebui compensata prin blocarea unor cheltuieli de investii de 600 de milioane de lei.

Sumele vor fi blocate temporar, pana la jumatatea anului, nefiind precizate care vor fi proiectele de investitii sistate.

Supraacciza la carburanti se va aplica de la 1 aprilie si se preconizeaza ca va avea un impact asupra inflatiei. Pentru anul viitor, FMI anticipeaza o inflatie medie de 2,2% fata de 4% anul acesta.

 

Guvernul acorda facilitati romanilor care au credite si un salariu mai mic de 1.600 de lei
Capital

Aproximativ un milion de romani cu venituri sub medie vor beneficia de reduceri fiscale conform noilor masuri intreprinse de Guvern. Aceasta masura ar putea reduce ratele la credite cu pana la 4 miliarde lei in 2014.

Programul de stimulare a consumului prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare. Masura este agreata de FMI, urmand sa fie aplicata asupra tuturor creditelor contractate de persoane fizice, salariati sau pensionari.

Conditia este ca aceste persoane sa aiba un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu 1.610 lei si sa nu ai aiba restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Se urmareste injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani, dar nu mai mult de 500 de lei pe luna.

Deoarece rata reprezinta sursa de profit a bancii, ea trebuie platita integral; ceea ce se injumatateste este principalul, nu si dobanda. Banca trebuie sa asigure prelungirea duratei initiale a creditului cu perioada pentru care se diminueaza obligatiile de plata.

 

Statul sprijina cresterea locurilor de munca
Financiarul

Premierul, Victor Ponta, a anuntat ca statul va suporta de la 1 iulie jumatate din cheltuielile salariale ale companiilor care creeaza cel putin 20 de locuri de munca.

Aceasta masura prevede asumarea de catre stat a jumatate din salariul primit de un angajat intr-o companie privata, nu numai scaderea impozitului sau a contributiilor sociale.

Schema de ajutor de stat pentri companiile private care creeaza cel putin 20 de locuri de munca va intra in vigoare la 1 iulie si va fi valabila 7 ani.

 

Comunicat de presa
Air France investeste 200 de milioane de euro in modernizarea clasei Business

Air France continua investitiile in modernizarea scaunelor din aeronavele lung-curier si lanseaza noul model de cabina Business. Investitia totala se ridica la 200 de milioane euro.

Aceasta noua clasa Business reprezinta cea de a doua etapa “Best&Beyond”, parte din programul Transform 2015. Cea de a treia etapa va fi lansata in luna aprilie 2014, cand va aparea oferta pentru zborurile La Premiere.

Primul zbor cu noile clase de calatorie va avea loc in luna iunie 2014. Prin lansarea acestor noi cabine Business se cauta in special asigurarea linistii si confortului clientului.

Adina ApatachioaeĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.