Revista presei economice – 27 mai 2013

Perspective incurajatoare din partea analistilor pentru Romania
Ziarul  Financiar

Potrivit analistilor financiari membri ai CFA Romania, se prevad perspective pozitive privind piata romaneasca in opozitie cu adancirea crizei in zona UE. Acestia au evaluat mediul de afaceri dupa sase intrebari si conform indicelui de incredere economica rezultat, de 44 de puncte, exista o  crestere fara de luna aprilie cand a fost de 33,8. Acest lucru se datoreaza cresterii economice de 2,1% care a evoluat pozitiv fata de T1 2012.

Greva si proteste la Amazon Germania
Wallstreet

Angajatii de la Amazon Germania (Amazon.de) au inceput protestele, fiind nemultumiti de salariile si beneficiile primite de la conducere. Acestia cer imbunatatirea conditiilor de munca si a salariilor.  Ei doresc salarii care sa ajunga la 10,33 euro/ora fata de 9,83 euro/ora in momentul actual, precum si bonificatii pentru turele de noapte.

Salariile din sistemul bugetar se vor mari din 2014
Financiarul

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca in urma procesului de regionalizare este posibil ca salariile bugetarilor sa fie ridicate incepand cu anul 2014. De asemenea, se va produce o restructurare la nivelul functiilor din administratia publica, ceea ce va duce la desfiintarea mai multor posturi vacante si economii la nivelul cheltuielilor de personal.

Loredana Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *