Revista presei economice – 24 martie 2014

BRD scade dobanzile la creditele de nevoi personale
Wall Street

BRD a scazut dobanzile la creditele de nevoi personale in cadrul promotiei de primavara, care se desfasoara pana in data de 4 mai cu 0,16 p.p., dobanda anual efectiva ajungand si aproape de 10% in cazul domicilierii veniturilor.

Dobanda fixa standard oferita de catre BRD este de 10% si 8,90% in cazul in care clientul are venitul domiciliat, comisioanele de analiza a dosarului si de administrare lunara fiind 0.

Totodata, clientii care opteaza pentru domicilierea veniturilor la BRD si vor contracta un credit pana in 10.000 lei, vor primi un Gift Card in valoare de 100lei, pentru cei cu un credit intre 10.001 si 20.000 lei, un card de 150 lei si pentru cei cu o valoare a imprumutului de peste 20.001, un card de 200 lei.

 

Comunicat de presa

Garanti Bank acorda 20 milioane euro companiei NEPI, pentru refinantarea Shopping City Galati

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala si membra a Turkiye Garanti Bankasi, care se regaseste in topul celor mai solide 20 de banci din lume, potrivit Bloomberg, a acordat un credit de 20 milioane euro companiei New Europe Property Investments (NEPI) pentru refinantarea partiala a investitiei in centrul comercial Shopping City Galati. Finantarea a fost acordata in februarie 2014, pe o perioada de cinci ani.

“Shopping City Galati este un proiect foarte important pentru dezvoltarea economica a orasului, fiind primul de acest tip in Galati, si suntem foarte entuziasmati ca facem parte din acesta. Garanti Bank se concentreaza pe stabilirea de relatii pe termen lung si colaborari fructuoase cu parteneri precum NEPI, care contribuie la dezvoltarea sustenabila a mediului economic romanesc”, a declarat Cagri Memisoglu – Director General Adjunct Garanti Bank.

Shopping City Galati a fost inaugurat in noiembrie 2013, la sase luni de la eliberarea autorizatiei de construire. Centrul comercial are o suprafata inchiriabila de 27.206 mp si este complet ocupat de chiriasi precum Altex, B&B Collection, Benvenuti, C&A, CCC, Carrefour, Deichmann, dm, Domo, Flanco, H&M, KFC, Intersport, Killtec, Leonardo, New Yorker, Puma si Sensiblu. NEPI detine suficient teren pentru o extindere viitoare substantiala.

 

Lege5 Mobile, aplicatia de informare legislativa a momentului

Indaco Systems, principalul dezvoltator de software de documentare legislativa din Romania, completeaza aplicatia Lege5 Mobile cu doua noi functionalitati de top – “Urmarire modificari” si “Dosare in instanta” .

Lege5 Mobile, un instrument unic, extrem de util posesorilor de terminale mobile cu sisteme de operare Android, iOS si Windows Phone 8, care doresc sa se bucure de o informare legislativa completa si de calitate, anticipeaza in continuare nevoile pietei de profil.

Prin noua functionalitate de “Urmarire modificari”, utilizatorul se bucura de o informare legislativa facila, oriunde si oricand, pana la nivelul de paragraf. Noutatile dintr-un act normativ sunt vizibilele si usor de urmarit, compararea afisand prevederile nou introduse, prin ingrosare, iar textul eliminat, prin taiere.

In plus, cu aplicatia Lege5 Mobile descarcata gratuit din Windows Store sau Google Play, utilizatorul ramane in permanenta conectat la cele mai noi informatii legislative, prin notificarile lansate in aplicatie, dupa incarcarea Monitoarelor Oficiale si modificarilor legislative, in baza de date.

Avantajele aplicatiei Lege5 Mobile cresc prin achizitionarea unui abonament, caz in care utilizatorul poate filtra modificarile legislative pe domenii de interes.

Prin functia “Dosare in instanta”, utilizatorul gaseste rapid dosarele in instantele de judecata din Romania, fie dupa numarul dosarului, fie dupa numele persoanelor sau societatilor implicate, direct de pe telefonul mobil sau tableta. Optiunea de cautare ofera oricarei persoane interesate informatii complete la zi, gratuite, privind instanta, sectia, sedintele din desfasurarea procesului si stadiul dosarului.

Mai mult, daca utilizatorul doreste sa ramana la curent cu noutatile referitoare la un dosar, Lege5 Mobile permite urmarirea acestuia, in baza unui abonament. Astfel, dosarele urmarite sunt importate in mod automat in Calendarul Juridic, iar utilizatorul primeste notificari prin e-mail cand apare o sedinta noua si cu 5 zile inainte de inceperea unei sedinte.

Noile functionalitati revolutionare “Urmarire modificari” si “Dosare in instanta”, dezvoltate si integrate de specialistii Indaco Systems in versiunea 1.3 a aplicatiei Lege5 Mobile, fac din aceasta cel mai bun produs de pe piata la ora actuala.

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *