Revista presei economice 2 septembrie 2014

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza un nou indice: BET Total Return
Ziarul  Financiar

Bursa de Valori Bucuresti va lansa luna aceasta un nou indice bursier, denumit BET Total Return (BET-TR), a carui structura va fi anuntata la finalul zilei de 12 septembrie si care va intra in vigoare pe 22 septembrie. Indicele BET-TR va include actiunile din indicele BET si, totodata, va tine cont de dividendele aprobate ale companiilor incluse in indice.

BET-TR va arata performanta companiilor din componenta, tinand cont nu numai de evolutia preturilor companiilor listate, cat si de dividende, oferind astfel informatii cu privire la randamentul total al companiilor incluse in indice.

Indicele de referinta BET urmareste cele mai lichide zece companii listate pe bursa. In componenta acestuia se afla Fondul Proprietatea, Petrom, Transgaz, Transelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica, Banca Transilvania, BRD SocGen si Bursa de Valori Bucuresti.

Volksbank ar putea ajunge intr-o banca de rebuturi
Capital

Autoritatile austriece analizeaza posibilitatea mutarii activelor neperformante ale grupului bancar Oesterreichische Volksbanken AG (OVAG) intr-o banca de rebuturi, infiintata special pentru restructurarea unui alt grup bancar austriac, Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, au declarat, marti, pentru Bloomberg, doua surse din apropierea acestui dosar.

In banca de rebuturi ar putea sa ajunga divizia din Romania a Volksbanken AG, portofoliile de credite pentru companii si credite imobiliare ale OVAG, ceea ce ar putea imbunatati nivelul de capital al bancii si ar diminua necesitatea unor deprecieri de active in avanpremiera testelor de stres ce vor fi derulate luna viitoare de Banca Central Europeana.

Garanti Bank a deschis cea de-a 80-a agentie pe piata locala
Wall Street

Garanti Bank a anuntat deschiderea celei de-a 80-a agentie din tara, in zona Baba Novac din Bucuresti, iar pana la finalul anului banca isi propune sa mai deschida alte cinci unitati, dintre care doua vor fi tot in Capitala.

Agentia din Baba Novac se adreseaza clientilor retail si IMM. Grupul Garanti Romania a inregistrat in primul semestru venituri de 70,2 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 16,9 milioane euro, in scadere cu 15%.   

Loredana Iuliana Baltag

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *