Peter Clark, Directorul Tehnic al IFRS Foundation – International Accounting Standards Board (IASB) este speaker la IFRS Forum

BusinessMark, cu sprijinul IASB (Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate/ IFRS Foundation – International Accounting Standards Board) anunta organizarea IFRS Forum, eveniment ce va avea loc pe 27 si 28 octombrie 2015 la Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton.

Forumul constituie cel mai important eveniment dedicat standardelor internationale de raportare financiara organizat in Romania, reunind reprezentanti ai Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASB) si ai celor mai mari companii de consultanta si experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca.

Prima zi a “IFRS Forum” va include trei sesiuni de prezentari si discutii cu Peter Clark.

 

Peter Clark este Director Tehnic al Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate/ IFRS Foundation – International Accounting Standards Board (IASB).

S-a alaturat predecesorului IASB, Comitetul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASC), in 1994, in calitate senior project manager. Pe durata acestei functii a condus mai multe proiecte IASB si IASC, printre care Contractele de Asigurari, Adoptarea Initiala a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), Beneficiile Angajatilor si Impozitele pe Venit. Intre 2012 si 2015, a supervizat proiectul IASB vizand consolidarea Structurii Conceptuale a Raportarii Financiare. Din 2015, este responsabil de conducerea programului IASB de cercetare.

Dupa obtinerea calificarii de Contabil Autorizat, la Peat, Marwick, Mitchell & Co. in Londra, a petrecut patru ani in Luxemburg, initial la Fiduciaire Generale de Luxembourg, iar apoi la KPMG. A revenit la Londra in 1989, in calitate de Manager Tehnic Senior la Clark Whitehill, unde a fost responsabil de monitorizarea inovatiilor din contabilitate, audit si drept corporatist. A scris volumul despre Luxemburg, din seria sponsorizata de ICAEW, European Financial Reporting (Routledge, 1994).

 A doua zi a “IFRS Forum” va include doua paneluri cu cei mai importanti specialisti in IFRS din Romania si un workshop avand ca tematica IFRS 15.

Printre speakerii celei de-a doua zi a conferintei se numara:

 • Adriana Lobda, Audit Partner, Deloitte Romania
 • Codina Petrescu, Manager, Servicii de Audit, PwC Romania
 • Angela Manolache, Director, Risk & Regulatory Consulting, KPMG Romania
 • Alina Fanita, CEO, PKF Finconta
 • Alexandra Smedoiu, Director, Consultanta fiscala, PwC Romania
 • Lucia Trestioreanu, Audit Senior, PKF Finconta
 • Reprezentant Directia de reglementari contabile, Ministerul Finantelor Publice
 • Marilena Pintican, Audit Manager, PKF Finconta
 • Ionut Serban, Audit Manager, PKF Finconta

Participand la aceasta conferinta veti afla despre:

 • Schimbarile recente din IFRS, printre care standardele privind Recunoasterea Veniturilor (IFRS 15) si Instrumentele Financiare (IFRS 9)
 • Ce urmeaza in curand? Aflati despre viitoarele standarde privind contractele de inchirieri si contractele de asigurari.
 • Putem face ca prezentarile informatiilor sa fie mai eficiente? S-ar putea renunta la unele prezentari nenecesare? Initiativa IASB de Prezentare a Informatiilor.
 • Incotro se Indreapta raportarea financiara? Cum propune IASB sa imbunatateasca Structura Conceptuala a Raportarii Financiare?
 • Aveti sansa sa transmiteti IASB de ce sa se ocupe in continuare— oportunitatea de a contribui la Consultarea Agendei IASB.
 • Actualizari privind Consolidarea si Aranjamentele comune.  Ce trebuie sa stiti despre IFRS 10, 11 si 12.
 • IFRS pentru IMM-uri – ce s-a schimbat?

“IFRS Forum” va avea loc pe data de 27 si 28 octombrie 2015 la Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton.

Eveniment organizat cu sprijinul: IASB (Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate/ IFRS Foundation International Accounting Standards Board), AMCHAM si CCIFER.

Parteneri: PWC Romania, Deloitte Romania, KPMG Romania, PKF Finconta si Leonidas.

Traducere oferita de: Champollion.

Evenimentul are drept parteneri media: 1Asig, Exec-Edu, Portal Finante, Jurnalul de afaceri, Promoafaceri, Business24, Ziare.com, Calendar evenimente, Legal Magazin, Learn & Go, 4 Career, Transilvania Business, Administratie.ro, Roportal.ro, MLM News, Revista Valoarea, Bucuresteni.ro, MLM News, Manager Express, Manager.ro, Economia Online, Think Business, Brightway, Antreprenor in Romania si Plan de afacere.ro.

 

Pentru detalii si inscrieri, acceseaza www.business-mark.ro sau contacteaza-ne la numerele de telefon (+40 ) 021 313 98 19   sau pe adresele de e-mail mihaela.ciobanu@business-mark.ro , office@business-mark.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *