Lansarea proiectului Birouri Vii – “Spatii pentru oameni”

Iasi, 10 martie 2016 s-a lansat proiectul Birouri Vii – “Spatii pentru oameni”, un program care isi propune sa aduca in centrul atentiei comunitatea din industria IT & Outsourcing din Nord-Est-ul Romaniei, si nu numai, printr-o serie de video-interviuri realizate in birourile companiilor, cu oameni pasionati de ceea ce fac si cu manageri care pun accentul pe crearea unui mediu de lucru friendly si relaxant pentru angajati.

Birouri Vii este o platforma de reportaje in care vorbim despre povestile unor oameni reali, nu despre metri patrati, vorbim despre viziunea pe termen lung a companiilor din IT & Outsourcing, si nu despre cate tone de fructe tropicale au consumat anul trecut, despre implicarea acestora in comunitate, si nu despre cate posturi de lucru au pe etaj.

Birourile sunt pentru oameni. Pentru echipe de oameni. Poate ca aparent suna banal, insa deseori actorii implicati in ciclul dezvoltare – inchiriere – amenajare – administrare a spatiilor de birouri, uita tocmai clientul final. Pentru ca, in realitate, acest client final nu este chiriasul (multinationala sau IMM) care va ocupa cladirea, nici investitorul care o va cumpara, ci este o echipa de oameni.  (Sorina Florescu – Communication Consultant)

Prin acest proiect se doreste aducerea in fata a unor companii pentru care oamenii sunt cea mai importanta resursa, iar marea provocare va fi aceea in care spatiul de lucru sa ii ajute pe acestia sa fie mai comunicativi, mai productivi. Prin urmare, amenajarea birourilor este privita ca o investitie pe termen mediu, si nu doar ca o cheltuiala in plus.

Daca acum 10 ani de zile, stocul de birouri moderne al Iasului era cvasi-inexistent, cu doar cateva cladiri modernizate, astazi putem vorbi de peste 150.000 mp de spatii pentru birouri, iar cererea de cladiri si parcuri tehnologice este in crestere, tinand cont de faptul ca intreaga zona de Nord-Est a tarii reprezinta “epicentrul” unui proces continuu de investitii externe. (Dan Zaharia, Fondator Birouri Vii)

Prima companie prezentata pe platforma Birouri Vii este THINSLICES, cu un spatiu de birouri fresh si neconventional, intr-o cladire istorica din Iasi.

Spatiile pentru birouri sunt locurile de munca indispensabile oricarei activitati, intr-o mica proportie sau in integralitatea ei. Transformarile au inceput in Romania, de la activitati si afaceri care au pornit din spatiile disponibile ale locuintelor, dar in anii care au trecut acestea s-au mutat tot mai mult in spatii special destinate, de multe ori organizate in complexe de activitati cu complemente care au sporit confortul si atractivitatea. Recent, putem constata faptul ca cele mai avansate constructii din punct de vedere al sustenabilitatii, eficientei energetice si inglobarii de sisteme avansate de management, sunt cele destinate birourilor. (Serban Tiganas, presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania)

Proiectul demareaza la nivel regional, insa in urmatorii 2 ani fondatorii planuiesc sa-l extinda si in alte orase regionale de succes.

Dan Zaharia, initiatorul si fondatorul Birouri Vii, are o experienta de peste 15 ani in management, vanzari si dezvoltare imobiliara. Ideea proiectului a plecat de la faptul ca birourile devin active ale oricarei companii, localizarea, cladirea in sine si amenajarea spatiului interior fiind puncte cheie pentru atragerea si retentia angajatilor.

Raluca Munteanu, Creative Director “Make Up Your Business”, este partener al proiectului, si ea se va ocupa de realizarea reportajelor care vor dezvalui povesti de succes, din spatele peretilor de sticla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *