Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – februarie 2013

Editura C.H. Beck RomaniaEditura C. H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna februarie a.c.

Curierul Fiscal, Nr. 1/2013
Curierul fiscal  este o revista lunara de impozite si taxe, editata in parteneriat cu: CECCAR, International Fiscal Association Romania, PriceWaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, Deloitte Tax, Ernst & Young, Mazars Consulting, Voicu & Filipescu SCA, Biris Goran SCA, Professional Consulting, www.contabilii.ro s.a..  In paginile Curierul Fiscalrevistei sunt prezentate informatii de ultima ora si cuprinzatoare cu privire la ultimele modificari legislative prin rubrica Info curier, iar specialistii nostri ofera raspunsuri argumentate la toate intrebarile si dilemele cititorilor prin rubrica Ghid fiscal. Revista are o structura simpla, cu exemple concrete si studii de caz elaborate de profesionisti pe intelesul oricarui practician si ofera acces la ultimele informatii, idei, solutii si sfaturi practice cu privire la aplicarea fiscalitatii in Romania.

Cartea poate fi achizitionata aici.
Autor: Editura C.H. Beck

TVA national vs. intracomunitar. Cazuri si necazuri
Lucrarea de fata urmareste o evaluare a referentialului normativ in domeniul taxei pe valoarea adaugata, accentul fiind pus, deopotriva, pe prezentarea aspectelor esentiale, cu incidenta relevanta in practica de zi cu zi, precum si pe decriptarea unor aspecte legislative controversate si, pe cale de consecinta, supuse unor interpretari arbitrare si neuniforme. Datorita caracterului exhaustiv al subiectului supus analizei, este de la sine inteles ca abordarea noastra nu putea fi decat una selectiva, desi temele expuse nu sunt TVAprezentate singular, ci de o maniera corelata si integrata intr-o succesiune logica, avand in vedere inclusiv modificarile si noutatile din domeniu publicate in Monitorul Oficial pana la data de 31 decembrie 2012 si aplicabile de la 1 ianuarie 2013. Spatii generoase din prezenta lucrare sunt dedicate “marjei de eroare” din actuala legislatie in materie de TVA, constienti fiind ca – din dorinta de a se situa pe o pozitie dominanta – acestea pot conduce la demersuri abuzive, fie din partea contribuabililor, fie din partea organelor fiscale.

Cartea poate fi achizitionata aici.
Autor: Patroi Dragos, Cuciureanu Florin, Adrian Benta
Recomandari editoriale: http://www.beckshop.ro/Recomand_ri_editoriale-26-m.html

Codul de procedura fiscala si Normele metodologice. Cod 495
Cu ultimele modificari si completari aduse prin O.G. nr. 8/2013 (M.Of. nr. 54 din 23 ianuarie 2013 )
Lucrarea prezinta avantajul ca pe langa textul Codului de procedura fiscala (cu ultimele modificari si completari aduse prin O.G. nr. 8/2013 – M.Of. nr. 54 din 23 ianuarie 2013) si al Normelor metodologice de aplicare a aces¬tuia, inserate direct sub articolele din Cod la care se refera, sunt prezentate si deciziile Comisiei fiscale centrale si ale Comisiei de proceduri fiscale emise de la data aparitiei Codului si pana in prezent.
De asemenea lucrarea aduce in atentia celor interesati trimiteri la legislatia secundara (ordine ale ministrului finantelor publice, ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala) dar si legislatia conexa precum si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.
Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa aprofundeze dreptul procedural fiscal sunt incluse in lucrare trimiteri la doctrina de specialitate si jurisprudenta nationala, publicate in revistele de specialitate.
Cod 496Lucrarea Codul de procedura fiscala si Normele metodologice se doreste a fi un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale atat pentru consultantii fiscali cat si pentru contabili, avocati, magistrati, studenti, practic pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu in ultimul rand, lucrarea se poate dovedi utila si pentru teoreticieni, in special prin trimiterile la legislatie, jurisprudenta si, desigur, doctrina.

Cartea poate fi achizitionata aici.
Autor: Editie coordonata si prefatata de Bragaru Mihai.

Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare. Cod 496
Cu ultimele modificari si completari aduse pana la data de 15 februarie 2013
Editia a 14-a a lucrarii Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare cuprinde toate modificarile legislative aduse Codului fiscal si Normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei pana la data de 15 februarie 2013.
Lucrarea prezinta avantajul ca pe langa textul Codului fiscal (cu ultimele modificari si completari aduse prin O.G. nr. 8/2013 – M.Of. nr. 54 din 23 ianuarie 2013, rectificata in M.Of. nr. 77 din 6 februarie 2013) si al Normelor metodologice de aplicare a acestuia (cu ultimele modificari si completari aduse prin H.G. nr. 20/2013 – M.Of. nr. 48 din 22 ianuarie 2013), inserate direct sub articolele din Cod la care se refera, sunt prezentate si deciziile Comisiei fiscale centrale emise de la data aparitiei Codului si pana in prezent. De subliniat ca aceste decizii sunt importante intrucat potrivit art. 8 alin. (2) din Anexa 2 la Ordinul ministrului finantelor publice
nr. 1765/2011, solutiile unitare adoptate prin decizii ale comisiei si aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice sunt aplicabile de la data intrarii in vigoare a actului normativ avut in vedere la solutionarea fiecarei.
De asemenea lucrarea aduce in atentia celor interesati trimiteri la legislatia secundara (ordine ale ministrului finantelor publice, ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala) dar si legislatia conexa precum si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.
Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa aprofundeze dreptul fiscal sunt incluse in lucrare tCod 495rimiteri la doctrina de specialitate si jurisprudenta nationala, publicate in revistele de specialitate.
Lucrarea Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare se doreste a fi un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale atat pentru consultantii fiscali cat si pentru contabili, avocati, magistrati, studenti, practic pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu in ultimul rand, lucrarea se poate dovedi utila si pentru teoreticieni, in special prin trimiterile la legislatie, jurisprudenta si, desigur, doctrina.

Cartea poate fi achizitionata aici.
Autor: Editie coordonata si prefatata de Bragaru Mihai.

Audit intern bancar. De la teorie la practica
Materialul isi propune parcurgerea si imbinarea a doua demersuri in ceea ce priveste auditul intern bancar: primul este cel propriu abordarii teoretice – pornind de la elementele generale, precum definitii, clasificari, principii, continuand mai Audit intern bancarapoi cu cadrul normativ de desfasurare si organizare a auditului bancar, respectiv fazele realizarii misiunii de audit; cel de-al doilea vizeaza realizarea propriu-zisa a unei misiuni de audit intern la nivelul unei institutii de credit.
Lucrarea se constituie intr-un indrumar pentru o arie larga de beneficiari, in special studentii si absolventii specializarilor din domeniul stiintelor economice, profesionistii contabili, precum si aceia care doresc sa se initieze in tainele auditului intern bancar.

Cartea poate fi achizitionata aici.
Autor: Manea Marinela-Daniela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *