Chimpex a semnat cu Banca Comerciala Romana un acord de finantare in valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale

Tranzactia

Facilitatea de credit acordata de catre Banca Comerciala Romana va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, sa implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Contractul, in valoare de 27 de milioane de Euro, se va derula pe o perioada de 10 ani si a fost semnat in data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finantarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat in Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat si va permite descarcarea simultana a cerealelor din tren, camioane si barje si ȋncarcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de pana la 63.000 tone. Alte facilitati oferite de noua constructie sunt: aerisire si monitorizare constanta printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustari la ȋncarcare si descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free si transbordare directa de la mijlocul de transport la vas.

Banca

Finantarea a fost asigurata de Banca Comerciala Romana SA.

Avocati

Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei.

Despre Chimpex

Chimpex este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Constanta din 1971, fiind parte din grupul Ameropa. Este situat intr-una dintre cele mai bune locatii strategice din Portul Constanta cu acces facil pe cale rutiera, feroviara si maritima.

Chimpex continua sa se remarce ȋn randul operatorilor portuari din Constanta prin investitii majore ȋn modernizarea platformei, maximizand standardele de calitate pentru clientii sai. De asemenea, contribuie major la afirmarea pozitiei de top a Romaniei ȋn sectorul de comert international cu cereale.

Construirea unui business solid acordand o deosebita atentie sigurantei angajatilor, protectiei si mentinerii unui mediu ȋnconjurator curat prin respectarea tuturor normelor ce se impun, avand impact pozitiv ȋn economia nationala, constituie obiectiv primordial al operatorului Chimpex

Despre Ameropa

Fondata in 1948, Ameropa este un trader international de cereale si ingrasaminte, din Elvetia, aflat in proprietate privata, care acopera piete traditionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia si Australia, la fel ca si piete emergente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajati pe glob si intermediaza anual 10 milioane de tone de ingrasaminte si 10 milioane de tone de cereale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *