Revista presei economice- 28 mai 2013

Privatizarea Postei Romane a esuat
Ziarul Financiar

Cursa pentru privatizarea Postei Romane nu a reusit sa atraga niciun investitor. Datoriile de 55 de milioane de euro ar putea fi transformate de catre stat in actiuni. Potrivit oficialilor companiei, astazi a expirat termenul pana la care ar fi trebuit ca investitorii sa se angreneze in procesul de preluare a pachetului  majoritar.

Posta Romana a fost scoasa la privatizare de catre statul roman din cauza pierderilor. Mai mult, este  posibil ca in acest an sa fie disponibilizati un numar mare de salariati.

 

Autostrada deschisa circulatiei in urma cu un an si jumatate, in reparatii
Capital

Autostrada Arad-Timisoara, care a fost data in folosinta in luna decembrie a anul 2011 prezinta semne de deteriorare a stratului exterior de asfalt, astfel ca va intra in reparatii pe toata lungimea in urmatoarea perioada.

Pe traseu au fost impuse limite de viteza, urmand ca reparatiile sa se efectueze pe distante de 5 kilometri, cu schimbarea segmentului de reparatii in fiecare zi.

Autostrada nu se deterioreaza pentru prima data, in ciuda vechimii de doar 1 an si cateva luni.

 

43% din capacitatea de rafinare a Romaniei se afla in Rafinaria Petromidia
Bursa

In cursul anului trecut, Rompetrol a finalizat suita de investitii la rafinaria Petromidia care a devenit astfel cea mai solida de pe piata romaneasca. Capacitatea de rafinare a acesteia la nivelul Romaniei se ridica la nivelul de 43%, cu investitii totale calculate de 700 de milioane de euro.

A fost inregistrata o scadere resimtita la nivelul Romaniei in capacitatea de rafinare in ultmii 20 de ani, scadere de 65%, numarul rafinariilor reducandu-se de la 10 la 4, dintre care doar 3 proceseaza titei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *