Iti doresti un credit de nevoie personale? Iata avantajele si dezavantajele unui credit de nevoi personale

Un credit de nevoi personale este o solutie la indemana atunci cand apare o problema sau o necesitate ce poate fi rezolvata cu ajutorul banilor. Creditul de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice – de la electrocasnice si vacante la controale medicale si cheltuieli imprevizibile. Un alt avantaj al creditelor de nevoi personale este usurinta cu care pot fi obtinute, lucru care nu se poate spune si despre creditul ipotecar. Numarul persoanelor care solicita credit de nevoi personale de la institutii financiar nebancare (IFN) este in crestere, datorita atractivitatii acestora – rata fixa, conditii de eligibilitate minime, posibilitatea de a semna contractul online, fara a fi nevoie de deplasare de la domiciliu, asteptat la cozi si batai de cap. Unii creditori te pot intreba ce intentionezi sa faci cu banii, altii vor dori doar sa fie siguri ca ai capacitatea de a-i rambursa, in vreme ce altii iti vor facilita procesul de obtinere a unui credit de nevoi personale online si rapid, fara a pune prea multe intrebari. Totusi, cel mai bun credit de nevoi personale este acela care

raspunde necesitatilor tale. Iar pentru a-l identifica nu trebuie decat sa te documentezi. Un credit rapid de nevoi personale poate fi solutia ideala pentru rezolvarea urgentei cu care te confrunti, insa este indicat sa consulti cat mai multe oferte astfel incat poti sa solutionezi in mod avantajos si eficient situatia.

Ce este un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale este un imprumut solicitat la banca sau la o institutie de tip IFN cu scopul de a satisface o nevoie personala. Suma pentru care se face imprumutul este fixa si urmeaza sa fie inapoiata in rate lunare, la care se adauga dobanda. Odata achitat imprumutul, contul este inchis, pentru solicitari ulterioare fiind nevoie de aplicarea pentru un nou credit. In general, creditul de nevoi personale se acorda pe baza unor criterii precum venitul, istoricul de angajare, capacitatea de rambursare. Desi creditele bancare au dominat pentru o buna perioada de timp preferinta oamenilor in detrimentul IFN-urilor, acest lucru incepe sa se schimbe. Numarul persoanelor care solicita imprumuturi institutiilor financiar nebancare se afla in continua crestere, tocmai datorita conditiilor avantajoase, de la creditul acordat in aceeasi zi de la solicitare la incheierea contractului online, fara nevoia deplasarii de la domiciliu. Toate IFN-urile sunt supravegheate de catre Banca Nationala a Romaniei, astfel ca nu ai de ce sa iti faci griji in privinta calitatii si securitatii serviciilor oferite.

Avantaje credit nevoi personale

Un credit de nevoi personale IFN este de cele mai multe ori echivalent cu urmatoarele avantaje:

  • Acordarea simpla si rapida a creditului;
  • Numarul redus de documente necesare;
  • Timpul scurt de analiza a dosarului;
  • Obtinerea creditului online, fara deplasare si stat la cozi.

Dezavantaje credit nevoi personale

Optiunea pentru un credit rapid de nevoi personale este o solutie avantajoasa pentru cei care au nevoie urgenta de bani, intr-un timp scurt si fara prea multa alergatura. In vreme ce este destinat anumitor oameni, pentru altii poate constitui un dezavantaj:

  • Suma maxima oferita si durata de rambursare a imprumutului. Pentru ca se acorda in sume mici si pe perioade scurte de timp, creditele de nevoi personale nu sunt potrivite pentru achizitii mari (apartament, lansarea unei afaceri).
  • Dobanda perceputa de IFN-uri este una mai mare comparativ cu creditele luate de la banci si de aceea trebuie sa te gandesti ce suma si pentru ce perioada vrei sa iei acest credit de nevoie personale. Fiind vorba de sume mai mici si pentru o perioada scurta de timp (1-18 luni) si luand in considerare ca la IFN-uri obtii suma de bani in aceeasi zi, s-ar putea ca toate acestea sa compenseze dobanda mai mare ca la o banca.

Cand ai nevoie de un credit de nevoi personale

Un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru orice tip de nevoie financiara, de la renovari, organizarea nuntii, vacanta la studii, scopuri medicale sau alte urgente. Factori precum venitul, existenta unor alte imprumuturi la momentul solicitarii creditului, istoricul de angajare pot influenta limita maxima a sumei imprumutate. De asemenea, anumite institutii au si o valoare minima pentru creditele acordate. Un credit nevoi personale vine cu avantaje, dar si cu dezavantaje. Este esential sa cantaresti bine toate aspectele inainte sa apelezi la un credit. Un credit de nevoi personale bun pentru tine nu este acela autoproclamat, ci acela pe care il consideri tu, pentru ca raspunde necesitatilor tale si are criterii, taxe si dobanzi avantajoase. Chiar daca te afli intr-o situatie delicata si ai nevoie urgenta de bani, asigura-te ca verifici cel putin doua institutii, pentru a le putea compara ofertele si alege optiunea mai convenabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *