Dezbatere “Moldova vrea Autostrada: Ce e de facut?” (10 august, ora 18:00)

Initiatorii campaniei civice Moldova vrea Autostrada organizeaza luni, 10 august, de la ora 18:00, in Sala “Ion Creanga” a Hotelului Astoria din Iasi, Strada Lapusneanu, Nr. 1, dezbaterea cu tema Moldova vrea Autostrada: Ce e de facut?.

Scopul evenimentului este de a facilita discutia in jurul problemei de interes major a comunitatii din regiunea Moldovei – importanta constructiei segmentului de autostrada care sa uneasca Moldova de Transilvania, prin facilitarea colectarii solutiilor concrete si argumentate ale vorbitorilor.

Lansam aceasta discutie in contextul necesitatii gasirii unor recomandari pentru implementarea proiectului de infrastructura de transport, precum si adoptarea unui acord intre mediul politic, mediul de afaceri si societatea civila locala, pentru sustinerea constructiei autostrazii Targu Mures – Iasi – Ungheni.

La aceasta dezbatere se vor analiza avantajele constructiei acestui proiect major de transport, precum: Unirea Estului si Vestului tarii printr-o autostrada care ofera posibilitatea ralierii la o retea de infrastructura europeana moderna, fluidizarea traficului, un timp mai scurt pentru a ajunge la destinatie, dezvoltarea economica exploziva a regiunii Moldovei, prin extensie a Transilvaniei, intregii Romanii si a Republicii Moldova; judetele din Moldova vor reintra in circuitul dinamicii economiei nationale si europene, iar sectorul turismului, investitiilor si exporturilor vor creste exponential.

Printre invitatii care vor lua cuvantul in cadrul dezbaterii se vor afla: Marius Alexa (Presedintele Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii Iasi), Ing. Gheorghe Plesu (Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi), Prof. univ. dr. Florin Varlam (Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Iasi).

Organizatorii evenimentului au transmis invitatii catre Ministerul Transporturilor, domnului Ministru Iulian Matache, catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, domnului Director General Narcis Neaga, catre Directia Generala de Drumuri si Poduri Iasi, domnului Director Regional Ovidiu Mugurul Laicu, pentru a clarifica situatia acestui important proiect de infrastructura de transport.

De asemenea, au fost lansate invitatii catre principalele partide politice (filialele locale) si birouri permanente judetene Iasi si catre liderii politici ieseni: Marius Sorin Danga (Presedinte PNL Municipiul Iasi), Mihai Chirica (Primar Interimar al Municipiul Iasi), Vasile Salaru (Copresedinte ALDE Iasi), Petru Movila (Presedinte PMP Iasi), Gheorghe Emacu (Presedinte Organizatia Judeteana UNPR Iasi).

Invitam publicul interesat de o dezbatere reala a acestui proiect de infrastructura de transport: reprezentanti ai mediului de afaceri, ai societatii civile, mass-media, specialisti din domeniu sa participe la eveniment.

Persoana de contact: Mihail Birsan, telefon 0748.247.737
www.moldovavreaautostrada.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *