Conferintele AFACERI.RO: turul Romaniei business-to-business

sigla faceriConferintele Afaceri.ro (www.afaceri.ro) sunt evenimente B2B care pun accent pe networking, oameni, modele, informatii si idei, pe utilizarea noilor tehnologii, a colaborarii si a instrumentelor de finantare, cuprinzand pentru 2013 o serie de 10 conferinte, care realizeaza un tur al principalelor orase din tara. Afaceri.ro 2013 a debutat in aprilie 2013 la Suceava, a continuat cu Iasi, Craiova, Brasov si Constanta, urmand Galati, Cluj-Napoca, Timisoara, Piatra Neamt si la final de an Bucuresti.

Conferintele Afaceri.ro vizeaza potentialul de dezvoltare al fiecarei regiuni si aduc la lucru fortele care pot genera crestere locala, eficienta si afaceri noi, adaptand tematica in functie de orasul gazda pentru a crea valoare si conexiuni in zona cu potential.

Evenimente incheiate

Afaceri.ro Suceava a fost un eveniment regional care a reunit 153 participanti din Suceava, Neamt, Botosani, Iasi in jurul unor oameni de afaceri model pentru zona de Nord-Est, care au impartasit propria experienta legata de provocari depasite si cum poti construi un business sanatos in Romania. S-a vorbit despre  “management contra curentului”, despre investitii si extindere de activitate pe timp de criza.poza
“Cand vezi ca afacerile tuturor se contracta, poate tocmai atunci este momentul sa investesti. Este mai usor sa investesti pe timp de criza: furnizorii sunt mai draguti si mai dispusi sa-ti ofere preturi competitive. Vei vedea ca-ti raman bani mai multi si pentru promovare, iarasi o preocupare neglijata pe nedrept in vreme de criza”, a explicat in cadrul conferintei Bogdan Pitigoi, cel mai important dealer auto din zona Moldovei.

Conferintele de la Iasi si Craiova au fost dedicate exportului si relatiilor cu partenerii externi.

Afaceri.ro Iasi a vizat lamurirea unor dileme de tip “outsourcing versus brand propriu”. S-a discutat despre despre oportunitatile apartenentei la Uniunea Europeana si despre avantajele oferite de  pozitionare geografica in vederea extinderii relatiilor comerciale cu  pietele ex-sovietice.

Doina Cepalis, manager general Te-Rox Prod, a povestit cum a reusit sa invinga concurenta Chinei, practicand preturi comparabile, la o calitate superioara.
“Lucram cu firme precum Ferrari sau Fisher Price si avem parteneri in nu mai putin de 52 de tari. Am fidelizat clientii europeni si au renuntat la China. Le-a placut faptul ca noi, romanii, suntem foarte creativi si venim cu solutii. Mi-au cerut la un moment dat un produs nou si l-am livrat in doar doua saptamani”, a aratat Doina Cepalis.afaceri iasi
Potrivit managerului Te-Rox Prod, avantajele competitive ale romanilor ar fi calitatea fortei de munca, devotamentul si stabilitatea oamenilor, daca sunt motivati corespunzator. “Trebuie sa mai spun si ca forta de munca de la noi este ieftina in raport cu nivelul de calificare, un avantaj pe care trebuie sa-l mai folosim cativa ani, cat inca il mai avem”, a adaugat Doina Cepalis.

Afaceri.ro Craiova s-a axat pe oportunitatile de extindere pe pietele europene  vorbindu-se despre plan de export, inovare accelerata, business design, noi strategii si despre felul in care tehnologia schimba marketingul.
Rodica Lupu, Managing Partner la Loop Operations, i-a indemnat pe antreprenorii prezenti la Conferinta Afaceri.ro Craiova sa “atace” fara inhibitii piata Uniunii Europene.
“Libertatea de circulatie a persoanelor si serviciilor este garantata prin Tratatul Uniunii Europene. Aceasta permite antreprenorilor romani sa exporter servicii in oricare din statele membre, in baza autorizatiilor si certificatelor obtinute la noi in tara”, a explicat Rodica Lupu.afaceri craiova
Speakerul a subliniat cat de important este pentru oamenii de afaceri romani sa se informeze si sa foloseasca aceste facilitati care pot aduce castiguri substantiale.
“Desi functioneaza de cativa ani, aceste instrumente nu au produs mari efecte in mediul de afaceri romanesc. Continuam sa fim mai curand importatori decat exportatori de servicii, desi avem un avantaj competitiv clar, cel putin in privinta pretului”, a subliniat managerul Loop Operations.

Evenimentele lunii iulie

Conferinta Afaceri.ro Brasov are ca tematica “Perspective pentru Brasovul viitorului” si se va desfasura in data de 5 iulie 2013 la Brasov Business Park. Va fi un eveniment despre dezvoltarea urbana, despre tehnologie, despre afaceri, marketing si comunicare in orasul viitorului, in Brasovul de maine si va reuni lideri, intreprinzatori si profesionisti interesati de perspectivele pe care mediul de afaceri le are in urmatorii 5-10 ani in Romania in general, si in Brasov in mod specific. Invitatii conderintei  – Varujan Vosganian, George Scripcaru, Ioan Abrudan, Codruta Grosu, Marius Alexa, Ionut Tata, Dragos Oprea, Mircea Munteanu, Andrei Hohan, Bogdan Ghinet, Alin Mechenici, Razvan Patrascu – vor vorbi despre cum isi pot aduce aportul pentru a transforma economia si societatea brasoveana si/sau romaneasca in anii care urmeaza.

La Conferinta Afaceri.ro Brasov 2013 am invitat alaturi de noi manageri publici si oameni de afaceri cu experienta care vor vorbi despre cum vad viitorul Brasovului ca centru de afaceri si motor de dezvoltare economica si sociala”, a declarat Marius Alexa, CEO Arhipelago.

Conferinta Afaceri.ro Constanta este al 5-lea eveniment din seria Afaceri.ro 2013 si are ca tematica

“Dezvoltarea industriei de turism de aventura si a comunitatilor locale in Romania”.

Se va desfasura in data de 19 iulie 2013, la sediul CCINA Constanta si va promova oportunitatile pentru dezvoltarea industriei de turism de aventura in Romania evidentiind modul in care turismul de aventura  poate sa contributie la dezvoltarea comunitatilor locale.

Evenimentul va incepe la ora 14:00 cu conferinta “Oportunitati pentru dezvoltarea industriei de turism de aventura si a comunitatilor locale in Romania”, urmata de seminarul interactiv “Strategii pentru dezvoltarea afacerilor in turismul de aventura romanesc”, un joc de networking si workshopul Elemente atractive pentru stakeholderii turismului de aventura”. Se va incheia la ora 21:00 cu festivitatea de premiere si cocktail.

Participantii vor afla cum pot obtine beneficii din turismul de aventura, fie ca au sau nu o afacere in domeniu, Romania fiind in top 10 tari cu potential conform evaluarii facute pe 165 tari in curs de dezvoltare de catre Adventure Travel Trade Association, The George Washington University si Vital Wave Consulting (sursa: www.romania-insider.com).

Evenimentul de sfarsit de an

Evenimentul de sfarsit de an va fi  Afaceri.ro Bucuresti (29 noiembrie) care va conecta participantii seriei de conferinte regionale Afaceri.ro 2013, facilitand formarea de parteneriate intre oamenii de afaceri din diferitele zone ale tarii, intre antreprenorii din capitala si cei din provincie. La Bucuresti vom discuta despre cum pot fi legate cele doua economii ale Romaniei: cea a Bucurestiului si cea a provinciei. Vom afla despre cum au reusit invitatii nostri sa isi extinda afacerea in provincie, sa initieze proiecte de succes cu parteneri locali si despre ce asteptari sunt in privinta interconectarii comunitatilor de afaceri din Romania.

ORGANIZATORI

APEC – Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii – este o organizatie care vizeaza promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

Arhipelago Interactive – este o companie de publishing online care furnizeaza informatii practice si sprijin pentru intreprinzatori. Activitatile de baza sunt dezvoltarea si administrarea de portaluri web si reviste electronice, furnizarea de servicii de promovare B2B in mediul online, organizarea de evenimente si cursuri de instruire.

APEC si Arhipelago Interactive organizeaza Conferintele Afaceri.ro (http://www.Afaceri.ro/) in parteneriat cu numeroase organizatii locale, lista colaboratorilor fiind deschisa celor interesati la evenimente@arhipelago.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *