Revista presei economice – 29 mai 2013

Dacia Sandero 2013, autoturism de patru stele
Ziarul Financiar

Euro NCAP a realizat teste privind siguranta Daciei Sandero 2013. Conform studiilor privind siguranta la impact, autoturismul a primit in premiera patru stele din cinci. A doua generatie a Daciei Sandero nu are in componenta cortina care ar proteja capul pasagerilor la un impact lateral sau airbaguri laterale pentru pasagerii din spate. Insa in cazul impactului frontal, si a majoritatii testelor simulate, stabilitatea pasagerilor adulti este la un grad ridicat. Modelul Lodgy testat in 2012 a fost aspru criticat si a primit trei stele desi este promovata ca masina de familie.

Directorii din companiile de stat vor avea salarii mai mici
Wallstreet

Premierul Victor Ponta a anuntat operarea unei ordonante de urgenta care va reduce salariile directorilor din companiile de stat. De asemenea, compensatiile vor fi primite doar pe baza performantelor. Salariile vor fi limitate superior la valoarea unor sase salarii medii brute lunare conform ramurei economice, media fiind de aproximativ o mie de euro. Aceasta decizie a fost luata facandu-se referiri la salariile prea mari ale directorilor Nuclearelectrica si Postei Romane.

Estimare pesimista de la OCDE pentru 2013 si 2014
Financiarul

In zona UE, pe fondul redresarii crizei datoriilor, riscurile sunt prezente si perspectivele privind evolutia economiei nu sunt prea inseninate. Bancile centrale sunt sfatuite sa depuna eforturi mai intense pentru a stimula cresterea creditarii. Se estimeaza ca SUA va inregistra crestere economica de 1,9% in 2013 si 2,8% in 2014. Japonia de asemenea va putea inregistra cresterea PIB-ului cu 1,6% in 2013, iar China 7,8%, crestere revizuita in scadere de la 8,5%.

Loredana Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *