Revista presei economice 15 decembrie 2014

Banca Transilvania a semnat acordul de principiu pentru preluarea Volksbank Romania
Capital

Banca Transilvania a anuntat semnarea acordului de principiu pentru preluarea Volksbank Romania. Prin aceasta tranzactie capitalul bancii devine majoritar romanesc, iar banca ar deveni a doua banca din piata, dupa volumul activelor.

Pe langa aceste avantaje, preluarea Volksbank Romania presupune si asumarea unui portofoliu de credite cu potential daunator pentru afaceri.

Tranzactia se va finaliza la sfarsitul anului viitor, insa pana atunci cele doua banci isi vor continua activitatea separat.

Dupa incheierea tranzactiei, BT va trebui sa returneze linia de credit de 600 de milioane de euro catre actionarii Volksbank, care a constituit cea mai importanta resursa din pasiv pentru acoperirea imprumuturilor bancii.

Investitiile straine directe au scazut cu 200 de milioane de euro in primele 10 luni
Capital

Investitiile straine directe au scazut, in primele zece luni ale anului, cu 200 milioane de euro comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In ciuda acestui fapt, luna octombrie pare a fi una in crestere; in aceasta luna investitiile straine directe au crescut cu 80 de milioane de euro comparativ cu luna precedenta. In primele 10 luni ale acestui an, investitiile straine directe au totalizat 1,6 miliarde de euro.

Investitiile straine directe din perioada ianuarie-octombrie  2014 au scazut cu peste 200 de milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

Asigurarea facilitatilor de transport se va realiza in baza cardului de sanatate
Financiarul

Dupa 31 decembrie, facilitatile de transport  pentru persoanele care beneficiaza de acest drept  se vor acorda pe baza cardului emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Procesul de distributie a cardului national de asigurari de sanatate este in curs de derulare.

Prin promovarea Ordonantei de urgenta cu privire la acest aspect, se realizeaza asigurarea in continuare a facilitatilor de transport, prin utilizarea tichetelor de calatorie gratuite sau a taloanelor speciale de calatorie, pana la emiterea in totalitate a cardurilor de sanatate.

Adina Apatachioae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *