Revista presei economice-13 ianuarie 2014

Un fondator al Bancii Transilvania a vandut un pachet de actiuni
Ziarul Financiar

Unul dintre fondatorii Bancii Transilvania si membru in consiliul de administratie al bancii, Radu Danut Palagheanu, a vandut un pachet de 162.000 de actiuni in schimbul sumei de 268.500 de lei (aprox. 59.000 de euro).

Pretul actiunilor bancii a ajuns sa se tranzactioneze la un pret de 1,685 lei/actiune, fiind maximul ultimilor ani si depasind pragul de 1,4 lei/actiune.

Pe fondul acestei cresteri a pretului titlurilor Bancii Transilvania, tot mai multi reprezentanti din conducererea bancii si-au scos la vanzare actiunile primite gratuit in cadrul programelor de fidelizare si stimulare derulate de banca.

Anul trecut reprezentatii Bancii Transilvania au vandut actiuni in valoare de peste 1,5 milioane de euro.

 

Selgros isi deschide magazin online
Ziarul Financiar

Selgros Cash&Carry Romania, parte din grupul elvetian TransGourmet Holding SE, cu o o retea de 19 magazine, intra in comertul online prin care va livra clientilor peste 11.000 de produse alimentare si nealimentare.

Clientii vor putea achizitiona de pe website sau prin aplicatia disponibila in Google Play si App Store, iar comenzile vor fi livrate in 24 de ore catre acestia, comanda minima fiind de 200 lei iar transportul gratuit.

Conform declaratiei directorului de marketing Selgros Romania, Pia Krauss, prin intermediul parteneriatului cu MegaMarket.ro, produsele retailerului vor putea fi comandate online in toate orasele mari pana la sfarsitul anului. In acest moment comenzile online sunt disponibile in Bucuresti, Otopeni si Corbeanca.

Plata comenzii se poate face cu cardul, pe website, prin aplicatia de smartphone, numerar la livrare sau prin ordin de plata pentru persoanele juridice.

 

Bancherii au avut cele mai mari venituri in 2013
Banking News

Conform datelor Institutului National de Statistica, cele mai mari castiguri salariale au fost inregistrare in domeniul financiar.

Salariul mediu brut in noiembrie 2013 a fost de 2278 lei (sau 1650 lei net), cu aproximativ 2% mai mare decat in octombrie 2013 si cu 5% mai mare comparativ cu aceeasi luna a anului 2012.

Potrivit celor de la INS, bancherii au inregistrat cele mai mari venituri, castigul salarial mediu brut fiind de 4118 lei, iar cea mai mare crestere de la o luna la alta a fost de 27%.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.