In perioada octombrie – noiembrie Muzeul Unirii Iasi gazduieste Expozitia Salvador Dali – Divina Commedia

Merkur Plus Consulting & Training, Primaria Municipiului Iasi, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana si Complex Muzeal National “Moldova” organizeaza, in perioada 21 octombrie – 27 noiembrie 2015 Expozitia de gravura “Salvador Dali – Divina Commedia”. Lucrarile vor fi expuse la Muzeul Unirii din Iasi.

Expozitia reuneste gravurile ilustratiei originale realizate de Salvador Dali pentru editia aniversara a Divinei Commedia. Ilustratia a fost comandata de guvernul italian cu ocazia celebrarii a 700 de ani de la nasterea lui Dante Alighieri (Editions d’Art “Les Heures Claires”, Paris, 1960).

 

Vizitatorii pot admira 100 de gravuri color in lemn, impartite in functie de temele de baza: Hell, Purgatory, Paradise (Iad, Purgatoriu, Rai). Lucrarile sunt realizate de doi dintre cei mai importanti gravori ai momentului, Raymond Jacquet si Jean Taricco, la Paris, dupa picturile in acuarela create de Dali intre 1950 si 1952, si sub stricta supraveghere a acestuia.

 

Vernisajul acestei expozitii a avut loc miercuri, 21 octombrie, cu incepere de la ora 11.00, la Muzeul Unirii, in prezenta d-lui Thomas Emmerling, proprietarul colectiei, si a unui numar mare de pasionati de arta. Iubitorii de frumos sunt asadar invitati in calatoria fascinanta intre lumea lui Dante si cea a lui Dali, pana pe 27 noiembrie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.