Banca Transilvania se implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania

Banca Transilvania a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru a se putea implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania. Derogarea de la legile concurentei a fost acordata ca urmare a demersului juridic al BT, pentru a prezenta mai repede solutii in acest sens.

 Oferirea unui plan viabil de conversie a imprumuturilor in franci elvetieni este considerat de Banca Transilvania un act de responsabilitate sociala din partea sa, chiar daca prezentarea unor solutii in acest sens nu reprezinta o obligatie contractuala intre BT si Volksbank Romania.

Datorita derogarii Consiliului Concurentei, Banca Transilvania va putea propune mai repede alternative pentru clienti, si anume la inchiderea tranzactiei, in aproximativ 3 luni.

BT a facut acest demers juridic pentru a avea astfel acces la date noi si pentru a cunoaste mai bine situatia clientilor Volksbank Romania cu credite in franci elvetieni.

Banca Transilvania va pregati o serie de solutii in favoarea clientilor Volksbank Romania, ceea ce presupune cunoasterea aprofundata a portofoliului in franci elvetieni a bancii respective, precum si consultarea cu BNR, Ministerul Finantelor Publice si, dupa caz, cu foruri legislative.

BT a semnat, in decembrie 2014, un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania. Pana la inchiderea tranzactiei, etapele sunt urmatoarele: notificarea finala pentru obtinerea aprobarii concentrarii economice; obtinera aprobarii BNR; majorare de capital la Volksbank Romania. Strategia BT va putea fi implementata doar la inchiderea trazactiei dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania.

In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%.

“Salutam decizia Consiliului Concurentei de a ne acorda mai repede accesul la datele clientilor Volksbank Romania. Dorim sa ajutam clientii Volksbank Romania care s-au imprumutat in franci. Practic, vrem sa replicam bunele practici ale Bancii Transilvania in relatia cu acesti noi clienti” a declarat Ömer Tetik, director general, Banca Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *