28.000 de actionari ai Bancii Transilvania vor beneficia de dividende

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a decis sa propuna Adunarii Generale a Actionarilor distribuirea profitului anului 2015 prin acordarea unui dividend exceptional in numerar, precum si prin acordarea de actiuni gratuite. Este pentru a doua oara in ultimii 20 de ani din istoria BT cand banca acorda dividende in numerar. Hotararea are la baza atat rezultatele pozitive ale Bancii Transilvania din 2015, precum si surplusul de capital BT.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: “In ultimii 20 de ani, banca noastra a sustinut in mod continuu sute de mii de firme pentru atingerea obiectivelor de business. Banca Transilvania a acordat o singura data dividende in numerar, in valoare de 50 milioane lei, in anul 2009, urmand o politica de reinvestire a profitului pentru asigurarea cresterii durabile. In acelasi timp, in anii de criza, in perioada 2008 – 2015, banca a fost unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, platind taxe si impozite directe si indirecte de 2,7 miliarde lei. Pe masura rezultatelor unice din 2015, datorate consolidarii businessului BT, propunem acordarea de dividende pentru toti cei aproape 28.000 de actionari BT, cu multumiri pentru increderea acordata”.

Ă–mer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: “Banca Transilvania are un surplus de capital care, in conditiile unei abordari prudente si responsabile, va permite obtinerea unor randamente bune. Dincolo de acordarea acestui dividend exceptional, BT va continua sa investeasca in finantarea cresterii prin reinvestirea profitului. Banca are planuri mari si intra intr-o noua etapa de dezvoltare, consolidandu-se ca platforma pentru finantarea economiei – incepand cu persoanele fizice, pana la companiile mari”.

Informatii-cheie privind propunerea BT de repartizare a profitului:

  • Profit net de repartizat: 2.417.668.444 lei
  • Acordare de dividende: 1.200.000.000 lei
  • Majorarea capitalului social cu suma de 620.000.000 lei prin emisiunea de actiuni gratuite

Dividendul brut/actiune va fi de 0,39 lei.

Adunarea Generala a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi aprobarea acestei propuneri este convocata pentru data de 27 aprilie a.c., respectiv 28 aprilie a.c. – a doua convocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.