Norel MOISE

Norel Moise este un jurnalist cu vechi state in breasla, activand de peste 20 de ani pe taramul, deloc sigur, al presei economice. A debutat ca editor in cadrul saptamanalui economic Top Business, ajungand rapid secretar general de redactie, redactor sef adjunct si redactor sef (la numai 27 de ani), in respectiva redactie. Numeroase articole ale sale au vazut lumina tiparului in New York Magazine si Chicago Tribune. Dupa un scurt periplu in afara presei s-a reintors in breasla ca redactor sef adjunct intr-un proiect ce parea interesant, la momentul respectiv, Curentul. Dupa numai doi ani a decis sa schimbe peisajul, trecand intr-un trust fara orientare si interese politice, in care putea sa-si faca meseria de jurnalist – FinMedia. A dezvoltat aici proiecte anuale si bianuale bine primite de cititori, imbogatind colectia Topurilor FinMedia cu titluri cum ar fi Bancheri de Top, Asiguratori de Top si multe altele.

Din 2011 a preluat conducerea brandului etalon al trustului- revista Piata Financiara, punandu-si o serioasa amprenta pe dezvoltarea de astazi a celei mai vechi reviste lunare dedicate sferei financiar-bancare.

Dezvoltarea sa ca jurnalist poarta amprenta a trei nume mari, a caror enumerare o dam in ordine cronologica- Constantin Dumitru, Adrian Vasilescu si Ilie Serbanescu.

A moderat, in tara si strainatate, numeroase paneluri in cadrul unor conferinte nationale si internationale, a participat la sute de conferinte, ca lector sau guest speaker. Niciodata nu a rupt legatura cu mediul universitar si cel preuniversitar. A pregatit zeci de jurnalisti care activeaza in presa nationala sau internationala, sau au luat calea diferitelor departamente de PR sau analiza din institutii financiare. A participat la o multime de emisiuni TV, in calitate de invitat, dar declara ca nici nu iubeste si nici nu e iubit de camerele de luat vederi.

Este absolvent al Facultatii de Economie din cadrul ASE Bucuresti (completat cu master), a urmat cursurile Facultatii de Drept si apoi un masterat in Drept Comunitar si Studii Europene, in cadrul Universitatii Bucuresti. A prins gustul formarii si coordonari echipelor dupa ce a urmat un curs postuniversitar de HR, sponsorizat de Ambasada Marii Britanii. Are doua lucrari stiintifice cu caracter doctoral -Etica si marketingul intr-o Romanie in tranzitie si respectiv Relatia curs valutar-inflatie in statele excomuniste.  Este coautor al unui manual de Economie, pentru liceeni, publicat la Editura Sigma.