Abel Polese si Tetiana Stepurko

poloese stepurko

Abel Polese lucreaza in domeniul cercetarii-dezvoltarii si este cercetator in domeniul stiintelor sociale, afiliat la Dublin City University, Tallinn University si Tallinn University of Technology. Domeniile sale principale de interes includ mecanismele informale ale guvernarii si politicile de dezvoltare, in principal in zone precum Sud Estul Asiei, fosta arie de influenta a URSS si, mai recent, America Centrala.
Dr. Polese a lucrat ca analist politic pentru Comisia Europeana (DG Research) si consultant pentru Austrian and Finnish Agencies for Erasmus+, Estonian Research Council, Rustaveli Foundation, SALTO, YouthForum, WAGGGS, UNOPS.  In anul 2011, unul dintre proiectele sale,”Sustainable Development in Cultural Diversity”, a primit distinctia “Global Education Award” acordata de catre Consiliul Europei. A fost cercetator invitat la universitati precum:  University of Toronto (Canada), Harvard (USA), Renmin (China), Tbilisi (Georgia), JNU si Tezpur (India), Corvinus (Ungaria), Cagliari (Italia) si Moscow Higher School of Economics (Rusia). Este co-editor la jurnalul “Studies of Transition States and Societies” si a publicat 8 carti si peste 60 de articole de specialitate si capitole de carti. Lucrarea sa cea mai recenta, co-editata de Jeremy Morris, dezbate modelele si formele de informalitate in lumea post-socialista: Informal Economies in Post-Socialist Spaces: Practices, Institutions and Networks, London: Palgrave

Tetiana Stepurko este asistent universitar si directorul programului de masterat ‘Health care Management’ la School of Public Health, National University of Kyiv-Mohyla Academy. A obtinut titlul de doctor la Maastricht University. Domeniul sau principal de interes vizeaza natura si amploarea platilor informale realizate de catre pacienti in tarile din Europa Centrala si de Est. Pe langa practicile neoficiale din domeniul sanatatii, interesele sale includ organizarea si finantarea furnizarii de servicii de asistenta medicala si politicile de sanatate. A fost consultant sau cercetator in proiecte finantate de World Bank, Swiss Agency for Development and Cooperation si Uniunea Europeana. Este autor sau coautor al unor capitole de carte, lucrari stiintifice in jurnale cu factor de impact si volume ale conferintelor din tara si strainatate. Este implicata in numeroase initiative educationale, avand de exemplu, calitatea de membru al consiliului stiintific al primei scoli de vara numita “Transformation of health care systems: Eastern Europe” si adresata oamenilor politici si factorilor de decizie, precum si a scolii de iarna “Public Health in Ukraine” adresata specialistilor din diferite sectoare.