Numarul 50 / iunie 2016

Este Fondul Monetar International mai tolerant cu statele pe care le finanteaza?

ionut.balanDupa decenii in care a fost criticat pentru duritatea reformelor impuse, si-a modificat FMI realmente practicile de imprumut? Este intrebarea pe care si-o pun, intr-un editorial din Washington Post, trei universitari de la Oxford, Cambridge si Waikato.

Diferenta dintre gandirea critica si gandirea competitiva, partea II

Stefan AlexandrescuStefan ALEXANDRESCU

consultant in strategie de comunicare si resurse umane

Dupa prima parte a articolului, de luna trecuta… cred ca ar fi corect sa afirm ca orice scop al gandirii competitive se incadreaza in una din cele patru categorii. Acum, insa, pentru a demonstra ca gandirea critica este o abilitate ce poate fi dezvoltata separat de gandirea competitiva/cooperativa, va voi exemplifica, pentru fiecare categorie, cazuri in care gandirea critica este folosita corect, respectiv gresit.

FED cu ochii pe Brexit. Rateaza o noua oportunitate de majorare a ratei?

catalin_chivu_ceo_teletrade_new3__1470929111_22094Catalin CHIVU, CEO, TeleTrade

“CME FedWatch arata o probabilitate de 2% ca o modificare a ratei dobanzii sa aiba loc la sedinta de astazi si de 21% ca o majorare sa aiba loc pe 15 iulie la sedinta FOMC, care nu are programata o conferinta de presa explicativa. Exista sanse de majorare a ratei de 40% pentru luna septembrie, pentru noiembrie, de 42%, iar cea mai mare probabilitate in acest moment o are decembrie, cu 59%.

Reynaers: Dezvoltatorii imobiliari vand mai bine folosind produse de calitate

Daniel Popa45% dintre clientii indirecti Reynaers Aluminium Romania, unul dintre liderii europeni pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, sunt dezvoltatori imobiliari, atat pe segmentul office, cat si pe segmentul centrelor comerciale si al proiectelor rezidentiale. Astfel, aproape jumatate din business-ul companiei este generat de proiecte imobiliare, sustinute in cele mai multe cazuri cu fonduri proprii. Aceste proiecte sunt dezvoltate si in contextul cresterii intregii piete imobiliare, tendinta care se resimte din ce in ce mai mult.

Lansare Wizmo.ro: Investitie de 500.000 euro intr-o noua platforma imobiliara

WIZMOUn grup de investitori belgieni si romani, specializati in e-commerce si dezvoltare IT, investeste 500.000 euro in Wizmo.ro, o noua platforma imobiliara dedicata atat sectorului rezidential, cat si celui de business, care isi propune sa contribuie semnificativ la dezvoltarea pietei de profil din Romania, aducand, in acelasi timp, un plus de transparenta.  Wizmo.ro, platforma specializata in listarea de anunturi imobiliare, targeteaza, in egala masura, proprietarii de imobile, agentiile imobiliare, dezvoltatorii imobiliari, cat si persoanele si companiile care sunt in cautarea unui spatiu construit sau teren, fie el de inchiriat sau de vanzare.

IFRS reprezinta viitorul. Tendinta este de aliniere

DSC_0172__1470928881_62466BusinessMark a organizat cea de-a doua editie a “IFRS Forum”, eveniment care a avut loc pe 15 iunie 2016 la Hotel Radisson Blu, Bucuresti. Forumul a constituit cel mai important eveniment dedicat standardelor internationale de raportare financiara organizat in Romania, reunind reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ai tuturor companiilor de consultanta si audit din Big 4, experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piata romaneasca.

In Romania, doar 3% din managerii de top urmeaza programe pentru dezvoltare profesionala

Logo_Cima__1470929907_63655CIMA, liderul mondial al organizatiilor de management contabil, impreuna cu The Hacket Group organizeaza joi, 16 iunie 2016, incepand cu ora 09:30, conferinta “Dezvoltarea profesionala in industria SSC – Drumul catre performanta“, in incinta hotelului Radisson Blu, Bucuresti.

Este bine sa schimbam, dar nu de dragul schimbarii, ci pentru a ne reinventa

shift__1___1470929675_57650BusinessMark a organizat evenimentul SHIFT.CHANGE MANAGEMENT CONFERENCE, care a avut loc pe 7 iunie 2016,la Crowne Plaza Hotel.  In cadrul evenimentului managerii au putut identifica elementele esentiale pe care trebuie sa le alinieze la strategia de business, astfel incat schimbarea sa se resimta in mod benefic in sistem.