Revista presei economice 2 mai 2014

Rata somajului in UE a scazut in primul trimestru din 2014

Ziarul Financiar

Conform datelor publicate de catre Eurostat, numarul somerilor din Uniunea Europeana a scazut cu 66.000 in luna martie, iar rata somajului a ramas la 10,5%.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, rata somajului in UE a scazut cu 0,4%, iar numarul somerilor a scazut cu 929.000.

In luna martie, rata somajului in zona euro a fost de 11,8%, valoare care se inregistreaza inca din luna decembrie. Numarul total al somerilor din zona euro a scazut cu 22.000, la 18,913 milioane.

Cele mai reduse rate ale somajului in luna martie s-au inregistrat in Austria (4,9%), Germania (5,1%) si Luxemburg (6,1%), iar cele mai mari rate in Grecia (26,7%) si Spania (25,3%).

In ceea ce priveste rata somajului in randul tinerilor (sub 25 de ani) in UE, aceasta a scazut de la 23,5% in martie 2013 la 22,8% in martie 2014.

 

Mark Fields este nou director general al Ford Motor

Capital

Compania americana Ford a numit un nou director general, in persoana lui Mark Fields, fost director operational, care il va inlocui pe Alan Mulally, confom informatiilor Reuters.

Alan Mulally, in varsta de 68 de ani, este directorul Ford Motor inca din 2006 si este considerat autorul relansarii Ford, al doilea producator auto american.

Mulally este cel care a hotarat ipotecarea activelor companiei, inclusiv faimosul logo, pentru suma de 23,5 miliarde de dolari, cu scopul de a evita ajutoarele guvernamentale si falimentul.

Noul director al gigantului american, Mark Fields, in varsta de 53 de ani, va conduce compania de la 1 iulie si a facut promisiuni ca va mentine strategia de success a predecesorului sau. Acesta a declarat ca va colabora cu Mulally, chiar daca acesta va parasi conducerea Ford.

Conform analistilor, cea mai mare provocare pentru Mark Fields este in toamna, atunci cand are loc lansarea unei noi versiuni restilizate a modelului F-150, model care genereaza profituri mari pentru companie.

 

Romtelecom si Cosmote trec la brandurile Deutsche Telekom

Ziarul Financiar

Cel mai mare grup de telecomunicatii de pe piata din Romania, format din Romtelecom si Cosmote va trece din toamna la brandurile T-Mobile si T-Home, ale grupului german Deutsche Telekom.

Romtelecon si Cosmote sunt detinute in prezent de grupul elen OTE, care a intrat in actionariatul Romtelecom acum 16 ani.

Gigangul german Deutsche Telekom a incheiat un contract de licenta in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a grupului OTE, in baza caruia va avea loc acest proces de rebranding.

Conform informatiilor confirmate pana in prezent atat de grupul german cat si de cel grec, romanii vor avea din 12 septembrie in loc de Cosmote si Romtelecom, brandurile grupului german Deutsche Telekom: T-Mobile si T-Home.

Prin aceasta operatiune, nemtii vor sa atace piata de telecom extrem de competitiva din Romania, avand ca obiectiv un castig pentru Cosmote si Romtelecom in lupta cu subsidiarele altor mari grupuri internationale ca Orange, Vodafone si UPC.

Piata telecom din Romania este unica din acest punct de vedere deoarece pe nici o alta piata nu se intalnesc cei trei giganti din industria telecom: Orange, T-Mobile si Vodafone.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *